Portfolio

Product: Me in a Box

Februari - Juli, 2014

In het derde jaar van CMD kreeg ik een vak genaamd DesignThis! Voor dit vak moesten we zelf een project opzetten, op basis van je eigen interesses. Het was de bedoeling dat je iets ging doen dat je altijd al eens had willen doen, vandaar dat mijn keuze viel op het ontwerpen van een product.

Maar dan het volgende, wat voor product ging ik maken? Ik ging analyseren tegen wat voor soort problemen dat ik aanloop in mijn eigen leven, en dan voornamelijk in dingen die ik ontzettend leuk vind. Vanuit die gedachtegang kwam ik al snel uit bij fotografie. Ik vind het altijd ontzettend leuk om terug te kijken naar oude foto albums, en ik ben er ook dol op om iets te doen met foto’s. Zo heb ik in mijn kamer ook bijvoorbeeld een enorme fotomuur. Maar eerlijk is eerlijk, sinds ik een digitale kamer heb print ik eigenlijk amper nog. Af en toe, als ik ook een print voor een klant moet doen bestel ik ook gelijk eigen foto’s mee, maar dat gebeurd niet heel vaak. Zo ontzettend zonde. Ik besloot hier dus iets mee te gaan doen.

Het eerste kwartaal van dit project heb ik voornamelijk besteed aan onderzoek doen en brainstormen. Waren er meer mensen die tegen dit probleem aanliepen? Ja. Heel veel mensen herkende mijn probleem. Al snel kwam ik op het idee om mijn probleem te koppelen aan Do It Yourself-projectjes, en er samen met foto’s een pakket van te maken. Daar kreeg ik ontzettend veel positieve reacties op en daar ben ik dus mee verder gegaan.

Het uiteindelijke concept is een maandelijks subscription box geworden. In deze box zijn de geprinte versies de door jou geselecteerde foto’s te vinden, samen met een DIY pakketje. Op deze manier is de drempel laag om iets met je foto’s te doen, omdat alles al in het pakket zit. Hieronder is een onderzicht van een aantal foto's van de uiteindelijke doos te vinden:

designthis1 designthis0


Toen ik de doos tot in de puntjes uitgewerkt had heb ik nog een video in elkaar gezet. Deze heb ik gebruikt om mijn product te pitchen.