Portfolio

Minor Storytelling

September - Februari, 2015

Toen ik vorig schooljaar een minor uit moest kiezen wist ik van te voren dat ik het liefst iets wilde dat me een voordeel kon geven ten opzichte van andere CMD’ers. Daarom heb ik gekozen voor een minor van de opleiding Communicatie, namelijk PR: Creating Stories. Deze minor gaat voornamelijk in op storytelling, en hoe je bedrijven dat kunnen gebruiken. Verder komt social media ook veelvuldig voor in deze minor.

Binnen een periode van een half jaar heb ik 5 projecten gedaan: Ik heb met een stel andere klasgenoten een eigen PR bureau opgezet, het bureau Divergence PR. Ons team bestond uit drie communicatie studenten, een ICT student en mezelf, de CMD'er. Omdat ik het meest grafisch ingesteld ben, heb ik de een huisstijl opgezet en een design voor de website gemaakt. Lisa Knapen, de ICT'er uit de groep heeft de website later gecodeerd. Met dit bureau hebben we een opdracht voor Gers! Magazine gedaan, een lobby campagne voor de PGB gemaakt en een opdracht gedaan voor UPC wat betreft CoderDojo.

minor1


Vaste taken die ik binnen het Divergence team deed was voornamelijk visueel ontwerp, of zoals we het binnen ons bureau ook wel noemden: alles sexy maken. Zo ontwerpte ik de verslagen, de presentaties, visuals om concepten te ondersteunen en noem maar op. Verder was ik uiteraard actief tijden de brainstorms, en schreef ik af en toe concepten uit. Ook hebben we een promo video voor Speel-O-Theek Leuk Leren 010 gemaakt. We hebben als team een script opgesteld, en toen deze goed uitgewerkt was zijn Lisa Knapen en ik een middag naar de opdrachtgever gegaan om te filmen. Achteraf heb ik alles ge-edit in Final Cut Pro X. Het eindresultaat is hieronder te vinden.